پخش زنده
امروز: -
با وجود افشای منابع صهیونیستی در انتقال سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ روسی از غرب سوریه به اوکراین، پدافند هوایی سوریه با موفقیت با حملات هوایی تل آویو به غرب سوریه مقابله کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شرکت اطلاعات فضایی رژیم صهیونیستی روزجمعه ۴ شهریورماه با انتشار تصاویری اعلام کرد که روسیه سامانه دفاع هوایی پیشرفته اس- ۳۰۰ را از سوریه به اوکراین منتقل میکند. به گفته منابع صهیونیستی رادار این سامانه به پایگاه هوایی حمیمیم روسیه واقع در غرب سوریه و آتشبار آن هم به بندر طرطوس منتقل شده و در آنجا بر روی یک کشتی روسی به مقصد بندر نووراسییسک واقع در دریای سیاه بارگیری شده است.
روسیه در سال ۲۰۱۸ سامانه پدافند هوایی پیشرفته اس- ۳۰۰ را به طور رایگان در اختیار ارتش سوریه قرار داد و سه گردان با ۸ بمب افکن را علیرغم مخالفتهای شدید آمریکا و اسرائیل به سوریه منتقل کرد. این اقدام پس از ان صورت گرفت که پدافند هوایی سوریه در نتیجه جنگ الکترونیکی امریکا و رژیم صهیونیستی یک فروند هواپیمای روسیه را به اشتباه مورد هدف قرار داد که در جریان آن ۱۵ خدمه روسی کشته شدند.
افشای خبرانتقال سامانه دفاع هوایی اس- ۳۰۰ روسی ازغرب سوریه به اوکراین از سوی منابع صهیونیستی یک روز بعد از آن صورت گرفت که حملات هوایی این رژیم به یک مرکز تحقیقات سوری در مصایف با پدافند شدید هوایی سوریه مواجه شد و ناکام ماند. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع نظامی این کشورنوشت: پدافند هوایی ما ساعت ۱۹:۱۵ شامگاه پنجشنبه با حمله هوایی دشمن اسرائیلی از سمت دریا در جنوب غرب استان طرطوس مقابله کرد و بیشتر موشکهای شلیک شده از سوی جنگندههای صهیونیست که حومه شهر حماه و طرطوس را هدف قرار داد، رهگیری شدند. وزارت دفاع روسیه نیزبه نقل از نیروهای ارتش این کشور در سوریه اعلام کرد، پدافند سوریه موشکها و بمبهای هدایت شونده اسرائیل را رهگیری و منهدم کردند. جنگندههای اسرائیلی با موشکهای کروز و بمبهای هدایت شونده، مرکز تحقیقاتی سوریه در مصایف را هدف قرار دادند.
رژیم صهیونیستی احتمالا با این پیش فرض که انتقال سامانه دفاع هوایی اس – ۳۰۰ از غرب سوریه به اوکراین زمینه را برای حملات این رژیم فراهم کرده است به این حملات دست زد؛ غافل از اینکه ارتش سوریه پیشاپیش به یک چنین سامانههایی مجهز شده اند و این بدان معنی است که روسیه مازاد سامانههای خود را از سوریه به اوکراین انتقال کرده است (البته اگر ادعای منابع صهیونیستی دال بر انتقال سامانههای پدافند هوایی اس-۳۰۰ روسی از سوریه به جنگ اوکراین درست باشد).
جانبداری صریح رژیم صهیونیستی ازاوکراین در برابر روسیه در دوره یائیر لاپید نخست وزیر موقت، تنشهای موجود میان مسکو و تل آویو را علنیتر کرد و روسیه را برآن داشت از یک سو شکوائیهای را علیه فعالیتهای غیرقانونی آژانس یهود در این کشور مطرح کند و از دیگر سو دست سوریه را برای پاسخ به حملات و تعرضات این رژیم باز بگذارد و ازسیاست حزم و احتیاط فاصله بگیرد.
همچنین به نظرمی رسد رژیم صهیونیستی با حملات اخیر به غرب سوریه میخواست با حملات امریکا به اهداف ارتش سوریه و نیروهای مقاومت درشمال شرق سوریه همراهی نشان دهد و آتش درگیریها را شعله ورتر کند.
سه شنبه گذشته (۱ شهریور) ارتش آمریکا اعلام کرد مواضعی را در سوریه هدف قرار داده است. ارتش آمریکا اعلام کرد این حملات، به تلافی حمله ۲۴ مرداد علیه آمریکا در سوریه صورت گرفته است. در ۲۴ مرداد ۱۴۰۱، یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) ناشناس به پایگاهی در سوریه حمله کرد، اما کشته یا زخمی نداشت. این پایگاه، تحت اداره ائتلاف نظامی آمریکا و نیروهای سوری مخالف تحت حمایت امریکاست. با این حال یک روز بعد در شامگاه چهارشنبه چند حمله به پایگاههای آمریکایی در سوریه گزارش و اعلام شد که دو پایگاه نظامی آمریکا در میدان نفتی «العمر» و میدان گازی «کونیکو» در شرق سوریه، چند بار در فواصل زمانی مختلف هدف حملات راکتی قرار گرفتند.
رسانههای آمریکایی بامداد پنجشنبه نیز از زخمی شدن چند نظامی این کشور در پی حمله راکتی به دو پایگاه آنها در شرق سوریه خبر دادند. شبکه «اِنبیسی نیوز» به نقل از یک مقام دولتی آمریکا گزارش داد: «تعداد نامعلومی از نظامیان آمریکایی در دو حمله راکتی جداگانه به تأسیسات محل استقرار نیروهای آمریکا در سوریه، زخمی شدند».
البته ساعتی بعد ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا موسوم به «سنتکام» طی بیانیهای تأیید کرد که سه نظامی آمریکایی در این عملیاتها زخمی شدند. سنتکام همچنین مدعی شد: نیروهای ما به حملات موشکی که از دو منطقه در سوریه انجام شد، پاسخ دادند و سه خودرو و تجهیزات را منهدم کردند. ارزیابی اولیه ما این است که ۲ یا ۳ شبهنظامی کشته شده باشند. "
به نظرمی رسد افزایش و تقارن حملات امریکا و رژیم صهیونیستی در مناطق شرقی و غربی سوریه با دو موضوع در ارتباط بوده است: نخست پاسخ امریکا به جواب ایران به متن پیشنهادی جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اروپا برای احیای برجام است و از این دید امریکا به نوعی میخواسته این اطمینان را به رژیم صهیونیستی بدهد که بازگشت به برجام به منزله چشم پوشی ازامنیت این رژیم نیست ضمن اینکه تل آویو هم در پی این بوده و هست که از هر فرصت ممکن برای جلوگیری از بازگشت امریکا به برجام استفاده کند. دوم اینکه هردوی امریکا و رژیم صهیونیستی به شدت با روند آشتی میان ترکیه و سوریه مخالفند (که به ابتکار ایران و روسیه شروع شده) و حملات اخیرمی تواند واکنشی به این تحرکات آشتی جویانه دمشق و آنکارا هم باشد.
احمد کاظم زاده